(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kváskový chléb - pšenično-žitný - jiný už nepeču
Potřebné ingredience
200 ml vody, 200 ml mléka (nemusí být, stačí dalších 200 ml vody), 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 70 dkg mouky (30 pšeničná a 40 žitná), chlebové koření, 200 ml žitného kvásku.
Postup přípravy
Do pekárny tekuté přísady, cukr a sůl a dále v míse smíchám cca 15 dkg hladké pšeničné obyčejné, 15 dkg pšeničné celozrnné hrubé (používám Křemežskou), 20 dkg hrubé celozrnné žitné Křemežské a 20 dkg hladké žitné mouky od Probia - buď přímo chlebové nebo jemně mleté, do mouky vmíchám 1 vrchovatou lžíci koření - směs mletého koriandru, drceného kmínu, celého kmínu, fenyklu a anýzu. Promíchané mouky s kořením přidám do pekárny, udělám si v mouce jamku a naliju do ní kvásek - od oka cca 2 decky. Pekárnu zapnu jen na přípravu těsta a po signálu přidám semínka - zhruba decku - směs slunečnicového, sezamového a lněného. Nechám přes noc kynout, ráno nebo během dopoledne - podle toho, jak rychle se kvásek má k práci, chleba upeču.
Nakrojený
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
17. 1. 2014, 20:08